Online ondertekenen van een bouwaanvraag

      Geen reacties op Online ondertekenen van een bouwaanvraag

Digitale bouwaanvraag ondertekenen

Digitale bouwaanvraag ondertekenen? Dit is de basis van een effectief bouwproces. Sinds een tijdje is het ook mogelijk om dit online te doen. Op die manier heb je zelf inzicht in het proces van de bouwaanvraag. Als gevolg hiervan verloopt de aanvraag dus vanaf het begin tot aan het eind via de computer. Er zijn veel aanvragen die digitaal geregeld kunnen worden. Hierbij kun je denken aan het bouwen van een huis of het veranderen van een kavel. Het gaat er vooral om dat er bepaalde constructieve wijzigingen worden doorgevoerd.

 

 

Online een bouwaanvraag indienen bij het omgevingsloket

Als je de digitale bouwaanvraag wilt indienen doe je dit bij een omgevingsloket. Dit is een digitale omgeving waar je stapsgewijs je aanvraag kunt indienen. Om het omgevingsloket te installeren moet je eerst een softwarepakket downloaden. In deze omgeving kun je de dossiers uploaden en de aanvraag verder voltooien.

Er zijn meerdere stappen die je moet doorlopen wanneer je een dossier indient. Er komen allerlei zaken bij kijken. Via de software kun je bijvoorbeeld de plek waar je wilt gaan bouwen bekijken. In deze stap moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Daarbij moet je ook een aantal algemene gegevens verzamelen voordat de aanvraag gedaan kan worden. Hiertoe behoren je persoonsgegevens maar ook andere data, zoals bouwtekeningen en foto’s van de locatie. Verder heb je soms ook een constructietekening nodig. Ook moet je gaan bepalen hoe je het dossier gaat inrichten. Pas nadat je het dossier hebt ingevuld en de benodigde documenten hebt geüpload wordt je aanvraag onderzocht. In sommige gevallen is het nodig om een openbaar onderzoek uit te voeren omdat er misschien bezwaren zijn in de omgeving. Wanneer dit onderzoek is afgerond, ontvang je de uitkomst digitaal.

 

Op tijd beginnen met een bouwaanvraag

Zoals hierboven beschreven komen er een aantal stappen kijken bij het doen vaan een bouwaanvraag. Het kan namelijk wel tussen de acht en veertien weken duren voordat je aanvraag is goedgekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *