Een animatie op maat: Waar gebruik je zoiets voor?

animatie op maat

Je hebt er vast al eens eentje voorbij zien komen op Facebook of Instagram: Een animatie op maat. Dit is een grafisch filmpje dat ingezet kan worden om iets uit te leggen of voor marketing-doeleinden. Zo’n animatiefilmpje wordt gemaakt door een developer, en kan net zo basic als gedetailleerd worden ontworpen als je maar wilt. Je kunt bijvoorbeeld voor een klein bedrag een heel simpele animatie op maat laten maken, bijvoorbeeld in de vorm van een whiteboard animatie. Dit is een filmpje waarbij je een hand een bepaalde tekening of boodschap op een whiteboard ziet tekenen/schrijven. Doordat het weinig details heeft is het een relatief goedkope manier van animeren. Maar je kunt natuurlijk ook een heel filmpje met 3d-effect laten ontwerpen.

Een animatie op maat voor jouw bedrijf

Als jij een eigen bedrijf hebt is de kans groot dat je op de een of andere manier animatiefilmpjes kunt inzetten om jou doelgroep te bereiken. Je kunt zo’n animatie op maat inzetten om iets uit te leggen. Denk maar eens aan een handleiding of gebruiksaanwijzing. Je kunt zo’n filmpje echter ook laten maken om aan je (potentiële) klant uit te leggen waarom jouw product of dienst iets voor hen is, of hoe je als bedrijf te werk gaat. Het fijne aan een animatie op maat laten maken is dat mensen sneller geneigd zijn een filmpje te bekijken dan een flinke lap tekst te lezen. Het kost ze immers minder moeite, oftewel het is veel passiever.

Animatiefilmpje op maat laten maken

Heb jij ook interesse in zo’n leuk animatiefilmpje, misschien zelfs met muziek of ingesproken tekst? Er is ontzettend veel mogelijk, en zoiets is lang niet zo duur als je zou denken. Zoek dus een goede developer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Let er wel op dat diegene veel ervaring heeft met het maken van dit soort filmpjes. Dit doe je door diens portfolio te checken. Daaraan zie je ook gelijk of diens stijl je aanspreekt of niet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *