Kun je ook zelf elektra aanleggen?

      Geen reacties op Kun je ook zelf elektra aanleggen?

Elektra aanleggen

Elektriciens krijgen vaak de vraag of je elektra aanleggen ook zelf zou kunnen doen, en je begrijpt dat ze aanraden dit nooit te proberen. Je speelt namelijk letterlijk met je leven als je dat doet, en huurt er echt beter een professional voor in. Het is namelijk een taak die je niet mag onderschatten. Je wilt echt niet een fout maken en de verkeerde draadjes met elkaar verbinden. Niet alleen kun je daarmee een apparaat kapot maken, maar het kan je ook een flinke stroomschok of kortsluiting opleveren, en dan ben je echt verder van huis. Elektra aanleggen laat je dus over aan een professionele elektricien, want die klaart dat klusje voor je in een handomdraai.

Elektra aanleggen op maat: Nieuwe stopcontacten

Een van de redenen waarom mensen een elektricien inhuren is dat ze nieuwe stopcontacten willen laten aanleggen. Stroom hebben binnen handbereik is niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen die in een oud huis wonen hebben de stopcontacten op hele onlogische plekken zitten, bijvoorbeeld waar voorheen de zithoek was, of op hoogte terwijl ze ze liever vlakbij het vloeroppervlak willen. Elektra aanleggen heeft ook betrekking op zowel het verplaatsen als het creƫren van nieuwe stopcontacten. Dit gebeurt door sleuven in de muur te maken waar de kabels doorheen getrokken worden. Deze sleuven worden uiteraard ook weer dichtgemaakt zodat je ze niet ziet. De afwerking van de muur moet je echter zelf doen, bijvoorbeeld het schilder- of behangwerk.

Heb je problemen met je meterkast?

Krijg je constant kortsluiting in je huis en weet je niet waar het aan ligt? Een elektricien kan alle apparaten voor jej controleren en kijken waar het probleem vandaan komt. Soms is het een oud apparaat dat niet meer goed werkt, maar het kan ook dat een van de stoppen vervangen moet worden. Wat het probleem ook is, die elektricien kan het uiteraard meteen verhelpen en zorgen dat alles weer werkt naar behoren. Want we kunnen inmiddels niet meer zonder goed werkende elektriciteit in ons leven, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *