Behandeling door een fysiotherapeut

      Geen reacties op Behandeling door een fysiotherapeut

ysiotherapie Ridderkerk

Kinderen en volwassenen kunnen moeite hebben met bewegen. Ze kunnen zich dan laten behandelen door een fysiotherapeut. Gaat het bewegen achteruit? Moet het bewegen zo goed mogelijk worden behouden. Fysiotherapie biedt dan een behandeling die gericht is op het herstel en het ontwikkelen van het weer optimaal kunnen bewegen. Waarom is goed kunnen bewegen belangrijk? Goed kunnen bewegen is belangrijk omdat gezondheid en het goed kunnen bewegen met elkaar zijn verbonden. Kost het bewegen moeite? Inwoners van Ridderkerk en omgeving kunnen contact opnemen met Fysiotherapie Ridderkerk.

Behandeling van pijnklachten

Door een trauma dat is ontstaan door invloeden van buitenaf, door een blessure of door een verkeerde lichaamshouding kunnen bepaalde spierblokkades ontstaan. Die spierblokkades belemmeren ons bewegingsapparaat. In vrijheid pijnloos bewegen is dan doorgaans niet meer mogelijk. Men heeft last van rugklachten of van rug en schouderpijnen. Een fysiotherapeut kan deze pijnklachten behandelen. Bij de behandeling besteedt de fysiotherapeut ook aandacht aan de onderliggende oorzaak van de pijnklachten. Dankzij zijn op maat gerichte behandelplan kan men doorgaans weer snel soepel en pijnvrij bewegen. Door de behandeling zijn de spierfuncties verbeterd. Dat heeft een positieve invloed op de mobiliteit. Een fysiotherapeut behandelt niet alleen maar pijnklachten. Wil je sneller herstellen na een spotblessure? Wil je goed revalideren na een medische ingreep? Ook in die gevallen kun je natuurlijk een beroep doen op een fysiotherapeut.

Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel

Natuurlijk staat bij een praktijk voor fysiotherapie persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Immers, iedere patiënt is uniek. Een behandelplan wordt daarom aangepast op de patiënt. Die aanpassing van het behandelplan maakt een snellere verbetering van de klachten van de patiënt mogelijk. Bovendien wordt door die aanpassing een snelle herhaling van de klachten hoogstwaarschijnlijk voorkomen. Door het persoonlijke behandeltraject van de fysiotherapeut worden lichamelijke en spier gerelateerde klachten van de patiënt dus effectiever en beter opgelost. Pijnklachten die zijn ontstaan naar aanleiding van overbelasting, een spotblessure of een verkeerde lichaamshouding worden effectief verminderd. Doorgaans kan de patiënt zijn dagelijkse werkzaamheden weer zonder belemmeringen uitvoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *