Ben je op zoek naar een goede rollator?

      Geen reacties op Ben je op zoek naar een goede rollator?

Rollator

Wordt je vader of moeder een beetje slecht ter been en ben je daarvoor op zoek naar een goede rollator? Dan kun je deze het beste online bestellen. Dan kun je hem namelijk gemakkelijk thuis laten bezorgen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is hem in elkaar zetten maar dat is niet zo moeilijk. Zo’n rollator kan de oudere een hoop problemen besparen en geeft diegene bovendien een hoop mobiliteit terug. Deze persoon kan daarmee namelijk weer veel makkelijker lopen, en de kans op een valpartij wordt stukken kleiner. Diegene kan er namelijk op leunen tijdens het lopen, en er bovendien boodschappen in zetten. Die hoeven dan niet meer gedragen te worden, en ook dat scheelt een hoop valpartijen. Met een tas boodschappen is iemand namelijk uit balans en valt sneller. 

Een goede rollator heeft de juiste hoogte

Wist je dat je een rollator qua hoogte altijd moet aanpassen aan de persoon? Het hangt dus van iemands lengte af hoe hoog je hem instelt. Logisch natuurlijk, want alleen met de juiste hoogte heeft diegene er voldoende steun aan. Een hele lange man bijvoorbeeld, gaat veel te krom lopen als de rollator te laag is afgesteld, en een klein vrouwtje heeft absoluut geen steun aan de rollator als die te hoog staat. De hoogte is dus van belang. Verder zijn er niet zoveel dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan. Je kunt hooguit kiezen voor verschillende soorten mandjes, maar dat is aan de oudere, wat die het fijnst vindt.

Tweedehands rollator kopen

Als je het liefst niet teveel geld wilt uitgeven dan kun je natuurlijk ook gewoon een tweedehands rollator kopen. Deze zijn vaak de helft goedkoper, en nog steeds van goede kwaliteit. Het is natuurlijk geen product wat heel intensief wordt gebruikt (integendeel, oudjes zijn nu eenmaal trager en voorzichtig), dus zelfs een tweedehands exemplaar ziet er vaak nog als nieuw uit. En je bespaart zo veel geld wat je aan andere zaken kunt uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *